Tuesday, May 8, 2012

Parasites

assalamualaikum and helloo pretty2 people..yeayhh ..(or handsome macam aku -,-) . papehal pon korang tetap AWESOME !! jyeahh..dah lama aku tak update post en..rindu tak?? haha..yeye sapelaa aku ni en korang nak rindu2 ni...sobs2..so sepanjang bulan april ni banyak laa cabaran2 dan onak2 duri yang aku perlu tempuhi..perghhhhhh..sabar jelaa (propa je lebih)..

ni aku nak tanya laaa...pernah tak korang terfikir tentang seseorang yang rapat dengan kita..yang kita akan cerita tentang semua masaalah kita dari yang berat sampai laa yang remeh temeh..adakah dia benar2 ikhas dengan kita or dia just nak mempergunakan korang..pernah tak?? jeng jeng jeng...

bagi pendapat aku yang humble tersangat-sangat ni laa en, diaorang ni ibarat cacing pita ( or tapeworm nama scientfic dia..kelass kau bedahh) yang hidup dalam badan kita yang hanya akan hisap nutrient2 yng ade dalam badan kita then turn us into a zombie..macam dalam gambar ni..

perghhh..even da jadi zombie pon still ensem kot...hahaha


haha..yang part zombie tu gua mengarut jee..tapi korang paham en maksud yang aku cuba sampai kan ni en en..in other words they just like a parasites..

bila dia rasa bila dia membe ngan kita dia dapat faedah2, barulah dia layan kita macam tuan puteri ( or putera whatever that tickles your fantasies )...bila dia rasa dia tak dapat apa2 faedah dia akan layan kita macam sampah or nak pandang kita pon nak tak nak je even dengan sebelah mata..hewmmmm...

aku da jumpa da beberapa contoh.kekadang rasa menyampah pon ada gak..tapi apa boleh buat that's life..tak semua yang ada dekat dunia ni indah2 belaka..let bygone be bygone..tapi dorang ni layak e kita tuih tuih sama itu olang...

2 comments:

Mystery Girl said...

hahaha. kau ni pun , jangan la letak gambar yg menakutkan.. hensem kau kata? huish, tak hensem langsung. :P haha. kalau kau ada kawan macam ni, kau abaikan jee. berhenti cerita apa-2 dekat dia. kalau ada benda dia nak cerita dekat kau, kau cakap kau taknak dengar. senang cerita.. banyak lagi kawan lain, macam aku. hahaha XD

edora said...

ye lorrrr....buat sakit ati je..hahah..xpe2 ..what past let it be a past..hahah